I'm policy

Alkoholpolicyn som jag och Erika gjorde för Gäst och för personal. Det är ju dock bara tiopunkt lista för varje.

För gäst:
1. Gästen får aldrig ta med sig egen dryck till lokalen eller ta med sig den från lokalen.
2. Blir gästen nekad alkohol måste gästen lyssna på personalen, gästen får inte heller köpa ut alkohol till någon som blivit nekad tidigare, då kan gästen själv bli nekad att köpa alkohol.
3. Gästen kan aldrig bli nekad att köpa alkoholfria drycker och personalen får aldrig ifrågasätta detta.
4. Visa legitimation vid dörr och köp av alkohol. Visar gästen inte legitimation vid förfrågan har personalen rätt att neka både inträde och alkohol.
5. Gästen har aldrig rätt att kräva gratis alkohol eller alkoholfria drycker av personalen.
6. Är gästen överberusad eller har dåligt uppförande har personalen rätt att avvisa gästen från lokalen, blir gästen då våldsam mot personal eller gäster kontaktas polis.
7. Personal har rätt att neka gästen alkohol ifall de anser att denne är för påverkad.
8. Personalen har noll tolerans till droger, ser personalen droger så kontaktas polisen och gästen blir avvisad från lokalen.
9. Alla gäster måste ha lämnat lokalen 30 minuter efter avslutad servering.
10. Behöver gästen hjälp med att skaffa taxi eller dylikt så kontakta personalen.

För personal:
1. Du får aldrig dricka eller vara påverkad av alkohol under din arbetstid. Deet är också förbjudet att dricka efter stängning.
2. Du får aldrig servera gäster alkohol ifall de verkar vara för påverkad av alkohol. Du har också rätt att avvisa gäst från lokalen.
3. För att gästen ska få vistas i lokalen och köpa alkolhaltiga drycker måste gästen vara över arton år. Inga undantagm, gästen måste kunna visa giltig legitimatio, och det inte visas har rätt att neka gästen inträde och alkohol.
4. Du får aldrig föreslå eller övertala en gäst att dricka eller köpa alkohol om gästen inte önskar det själv.
5. Du har rätt som entrévärd att be gäst visa upp innehåll i väskan vid ingång ifall du har misstankar om att alkolhol är medtaget. Gästen har rätt att neka, men då har du även rätt att att neka inträde.
6. Om du har misstankar om att droger används i lokalen eller mellan personal skall du då kontakta chef och/eller polis.
7. Du får aldrig lämna entrén eller baren utan uppsikt.
8. Om gästen blir för våldsam eller hotfull mot medarbetare eller andra gäster har du ansvar att avvisa denne från lokal och kontakta polis.
9. Gäster som är för påverkade kan nekas inträde, men om det är för kallt så kan tillfälligt insläpp beviljas till dess att gästen nyktrat till eller skaffat säker hemfärd. Du får då endast servera denne alkoholfritt.
10. Du måste som individ vara införstådd i denna policy. Bryts den så kan din anställning vara hotad.

Av: Cecilia Larsson och Erika Nyberg, HRHO2.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback